+
Technieken en tips

Klein, bleek en waterig? Ik denk het niet

Klein, bleek en waterig? Ik denk het niet

Heb je ooit een nieuw en heerlijk dessert geproefd en later ontdekt dat het eigenlijk relatief gezond was? Eten kan ons verrassen en kunst is niet anders. Ik word er constant aan herinnerd dat pastelkleuren, oliën en aquarellen kunnen worden gemanipuleerd om een ​​wenkbrauw op te trekken en de vraag: "Is dat echt ...?" Transparante aquarel valt ook in deze categorie, zoals Linda Stevens Moyer kan bevestigen. Moyer is de auteur van Verlicht uw aquarellen laag voor laag: transparante beglazingstechnieken voor lichtgevende schilderijen, en in het volgende fragment deelt ze haar gedachten over dit medium, evenals een minidemonstratie over het schilderen van een papegaai.

'Transparante aquarel is een uitdaging', zegt Moyer. 'Het wordt een van de moeilijkste mediums genoemd om onder de knie te krijgen. Het is waar dat er bepaalde regels moeten worden gevolgd bij het maken van een schilderij in transparante aquarel - misschien meer dan in een aantal andere media. Maar als de regels (of procedures) eenmaal onderdeel zijn geworden van de schilder, geloof ik niet dat er een mooiere manier is om welk onderwerp dan ook uit te drukken.

'Er zijn veel verschillende' looks 'voor transparante aquarel. De meest populaire misvatting is dat aquarelschilderijen kleine, bleke, waterige composities moeten zijn. Integendeel, aquarellen kunnen van muurschilderingformaat zijn, helder, gedetailleerd en gevuld met sterke waarden. De look hangt af van de expressie van de individuele kunstenaar.

"Ik heb door jarenlang lesgeven ontdekt dat een gestructureerde basis zal zorgen voor een zelfverzekerde schilder. Ik geloof dat structuur in leren leidt tot vrijheid van meningsuiting. ” (Tweet deze quote!)

Minidemonstratie: een papegaai schilderen in aquarel
door Linda Stevens Moyer

1. Maak een tekening en pas de warme kleuren toe
Begin met een potloodtekening nr. 2 en breng cadmiumgeel bleek, cadmiumoranje en alizarin karmijnrood aan. Gebruik meerdere lagen van elke kleur. Leg bijvoorbeeld alizarine karmozijn in drie verschillende stappen: licht, medium en donker. Deze gelaagdheid van één kleur is te zien in het schaduwgedeelte van de kop van de papegaai.

2. Voeg de koele kleuren toe
Breng de volgende kleuren aan over de warme kleuren: ftalagroen vermengd met een vleugje gele oker, ftalagroen, ftaloblauw en ultramarijnblauw. Merk op hoe de eerder aangebrachte karmozijnrode alizarine dof maakt en de koele kleuren donkerder maakt. In sommige gebieden mogen de warme kleuren door de nieuwe toepassing van koele kleuren komen, waardoor een iriserend uiterlijk in de veren van de vogel ontstaat.

3. Eindig met een donkere, doffe kleur
Overal waar een kleur- of waardeverandering gewenst is, breng verschillende tinten donker, dof blauwgroen aan (vermengd met ftaloblauw en gebrande sienna). De effecten kunnen erg subtiel zijn, maar helpen om details vast te stellen en de intensiteit van de eerder aangebrachte lagen ondergeschikt te maken.

Stereotypen doen weinig goed, ook niet als het gaat om schilderen met verschillende media. Ik hoop dat als je nieuw bent bij watermedia in het bijzonder, dit je inspireert om de grenzen te verleggen van wat je kunt doen met je kunst. Houd er rekening mee dat als je deze les zelf wilt proberen, je naar beneden wilt scrollen voor de originele referentiefoto. En natuurlijk krijg je nog meer instructies als je een exemplaar van Moyer's krijgt Verlicht uw aquarellen laag voor laag vandaag bij North Light Shop.

Hopend dat je vrijheid vindt in expressie,
Cherie


Bekijk de video: Een muur vol bloemen? Zo gefikst! (Januari- 2021).