+
Vind uw kunstonderwerp

Aquarel Fleshtone recepten

Aquarel Fleshtone recepten

In het nummer van februari 2011 van Aquarel kunstenaar, Suzanna Reece Winton demonstreert haar proces voor het schilderen van huidskleur, haar en stof in 10 eenvoudige stappen. Hier deelt ze nog een paar van haar favoriete vleesrecepten.

Middelgrote, donkerharige man
(Opmerking: dit is een portret van Dean Mitchell, een andere bekende aquarellist.)Vleeskleur recept:
Verf een wasbeurt van gele oker over het hele gezicht, gevolgd door een laag karmozijnrood alizarine terwijl de oker nog nat is. Laat kobalt turquoise licht vallen in de gemarkeerde gebieden, snor en baard.

Schakel over van okergeel naar het minder ondoorzichtige nieuwe gamboge. Laag alizarin karmozijn bovenop. Gebruik voor de oogleden (boven en onder) en binnenhoeken van de ogen een mengsel van Winsor geel en operaroos.

Voor de duisternis, meng twee verschillende paars, een licht en een donker. Gebruik voor de lichtere paars kobaltblauw en operaroos; gebruik voor de donkerdere Franse ultramarijn en alizarin karmozijn.

Herhaal lagen indien nodig om de gewenste kleurdiepte te krijgen.

[Abboneer op Aquarel kunstenaar en mis nooit meer een probleem!]

Lichthuidig ​​roodharige meisje


Vleeskleur recept:
Begin met een lichte wasbeurt van Winsor geel; terwijl die laag nog nat is, rees er laag overheen. Terwijl u zich nog in de natte fase bevindt, laat u kobalt-turkoois licht vallen in delen van het gezicht waar u blauw ziet - meestal de gemarkeerde gebieden.

Herhaal lagen indien nodig om de gewenste kleurdiepte te krijgen.

Om de sproeten te schilderen, gebruik je de pointillismetechniek (zie hieronder) en wissel je af tussen paarse mengsels van operaroos en kobalt-turkoois licht, en Frans ultramarijn en alizarin-karmozijnrood. Houd er rekening mee dat sommige gebieden (waar de sproeten dik zijn en samenkomen) mogelijk meer als vormen verschijnen dan sproeten.

Voeg indien nodig extra lagen huidskleur toe.

Gebruik voor de finishing touch een paars mengsel van Franse ultramarijn en karmozijnrode alizarine om meer vleestint aan de zijkant van het gezicht toe te voegen. Gebruik dan een sterkere paars om eroverheen te verduisteren om de waarde te verdiepen om vorm en de draai van het gezicht te creëren.

Werk je sproeten af ​​met een droog nee. 8 ronde met een paletmengsel van gebrande sienna en nieuwe gamboge. Gebruik de pointillismetechniek om de sproeten te plaatsen waar je ze ziet. U hoeft ze niet te verzachten als uw mengsel de juiste waarde heeft. Als het te donker is, maak dan je mengsel lichter of verzacht je sproeten met water.

Pointillisme-techniek
Tik met de punt van je penseel op het schilderij. Probeer dit met wat geel, en als het nog nat is, tik je wat roze in, zodat het vrij naar het geel kan gaan. Spoel je penseel uit, veeg het af en tik met je nauwelijks natte penseel om het in de omliggende gebieden te verzachten voor een soepele overgang van geladen kleur, van het ene gebied naar het andere. Deze techniek lijkt veel op de pointillistische techniek die wordt gebruikt bij het tekenen. Het werkt geweldig voor het schilderen van wangen, neuzen en sproeten.

Voor een volledige demonstratie van het proces van de kunstenaar, bekijk de kopie van Aquarel kunstenaar.

MEER MIDDELEN VOOR KUNSTENAARS

• Bekijk op aanvraag kunstworkshops op ArtistsNetwork.TV

• Online seminars voor beeldende kunstenaars

• Download direct kunsttijdschriften, boeken, video's meer

Gratis download: Eenvoudige acryltechnieken om vandaag te proberen!


Bekijk de video: How to Mix Skin Tones Watercolor + SPEEDPAINT (Januari- 2021).